fbpx

O blogu

Dobrodošli na blog muzejirade!

Blog je posvećen muzejima, mada se može provući i poneka priča o nekoj kulturnoj instituciji drugog tipa.

Pre svega, blog govori o radu muzeja, o šansama za njihovo poboljšanje i njihovu integraciju u sistem srpske kulturne politike, kao i turističke ponude. Blog je posvećen u velikoj meri komunikaciji muzeja, naročito na online prostoru. Danas, posete muzeja zavise od njihovog online nastupa, pa se Muzeji rade trudi da daje informacije i konkretne savete za pobaljšanje muzeja u digitalnoj komunikaciji.

Ovaj blog se ne odnosi samo na kustose i druge osobe zaposlene u muzejima, već i na širu publiku, jer želi da približi muzeje i njihov rad svim ljudima.

Autor

Tina Kaplani. Završila Master Ekonomija i menadžment umetnosti i kulturnih aktivnosti EGART pri Univerzitetu Ca’ Foscari u Veneciji. Osnovne studije takodje završila u Italiji na Bolonjskom Univerzitetu na odseku za Očuvanje kulturnog nasledja conservazione per i beni culturali . 

U toku istraživanja za master tezu na temu komunikacije u srpskim muzejima javila se ideja za pisanje bloga. Jedan je od osnivača nevladine organizacije Destination Office koja se bavi organizacijom projekata u oblasti održivog razvoja. Sarađivala na više internacionalnih i lokalnih projekata, kao npr: GIFT project, EnFrame, MUCOM, Premio Faenza, “Tašnice” MPU. Nekadašnji član aiesec venice i volonter na projektu Egypt. Where It All Begins u Aleksandriji (Egipat).

Radi kao Digital Marketing Specialist u IT firmi Perspectives Software Solutions, više o iskustvu i radu na polju marketinga, možete pogledati na Linkedin profilu.

Zaljubljena u umetnost i kulturu. Veruje u njihov razvoj. Veruje i u internet i njegovo povezivanje sa kulturom.

Facebook/ Twitter/ Instagram

Podeli