Izložba #Tašnice u Muzeju Primenjene Umetnosti bila je pravi hit, ali ne samo u Muzeju već i van njega!

Kada sam, pre mesec dana bila u poseti vrtiću Povratak Prirodi da mališanima pričam o tajnama muzeja, dala sam jedno obećanje – da ću ih voditi na izložbu u kojoj sam učestvovala, #Tašnice. Kada klincima date obećanje, bolje bi vam bilo da možete da ga ispunite! 🙂 Dogovorili smo mini Muzejirade turu poslednjeg vikenda izložbe, i zajedno prošetali kroz svet Tašnica.PP3 #muzejirade

Mali drugari iz Povratak prirodi nisu došli nespremni. Te nedelje i sami su pravili tašnice u vrtiću od najrazličitijih materijala, pa su znali šta da očekuju. Ipak, bilo je iznenađenja! Opštu zabunu izazvale su minijaturne tašnice iz 19. veka, potpuno drugačije od velikih tašni koje nose njihove mame. Neke tašne liče na ogrlice, neke na perlice u njihovim kutijama, neke na zastave, a neke na životinje. Komentara i pitanja je bilo bezbroj, a njihova zapažanja su fascinantna.

PP10 #muzejirade

Sledeći put oni će nas voditi kroz Španiju, u okviru njihovog letnjeg programa Španska pita. Biće to najzabavnije putovanje ikada!

Izložba #Tašnice organizovana je u Muzeju Primenjene Umetnosti u Beogradu, u saradnji sa organizacijom Destination Office, dizajn studiom DeWork i Centralnim Institutom za konzervaciju u Beogradu. Izložbu je podržala modna kuća Mona, a otvaranje Campari, Moritz i Medela.

Nastavite da uživate u tašnicama, modi i muzejima! #muzejirade

Pozdrav,

Tina Kaplani

PP17 #muzejirade PP7 #muzejirade PP8 #muzejirade PP11 #muzejirade PP #muzejirade 10 PP #muzejirade 13 PP #muzejirade 5PP18 #muzejiradePP20 #muzejiradePP22 #muzejiradePP23 #muzejiradePP24 #muzejiradePP25 #muzejiradePP29 #muzejirade

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Podeli