fbpx

Obaveštavamo vas da od januara 2017. kreće još jedan program Fionn Zarubica-e pod nazivom Menadžment kolekcija za kostim i tekstil koji se ovoga puta održava u potpunosti onlajn.

Šta je Menadžment kolekcija kostima i tekstila?

To je prvi program ove vrste na međunarodnom nivou koji se specijalizuje u obuci menadžera zbirki za kostim i tekstil i koji koristi platformu za učenje onlajn. Ovaj vid nastave pruža interaktivno iskustvo u onlajn okruženju, pružajući mogućnost za umrežavanje, kulturne razmene i razmenu ideja između studenata i stručnjaka iz ove oblasti.

Kolekcije kostima i tekstila trenutno čine većinu materijalne kulturne baštine u institucijama širom sveta. Dok ostale kolekcije koriste benefite savremenih metoda u upravljanju zbirkama, kostim i tekstil imaju jedinstvene zahteve za čuvanje, upravljanje i organizaciju izložbi. Da biste postali kvalifikovan menadžer kolekcija kostima i tekstila potrebno vam je posebno usavršavanje u ovoj oblasti.

Nakon završetka četiri onlajn modula, učesnici će biti spremni da zadovolje rastuće potrebe obučenih profesionalaca za rad sa zbirkama kostima i tekstila u muzejima, arhivima, privatnim i korporativnim kolekcijama na svetskom nivou.

Obuku vodi Fionn Zarubica, stručnjak za menadžment zbirki kostima iz S.A.D.-a.  Šesnaesto-nedeljni program biće podeljen u četiri celine i obezbediće osnovnu i naprednu obuku u pogledu tehnika čuvanja i održivosti zbirki kostima i tekstila. Teme će obuhvatiti: preventivnu zaštitu, metode registracije i arhiviranja, sigurano rukovanje umetninama, pakovanje, skladištenje, transport, inventivno planiranje izložbi,  instalaciju i de-instalaciju, i komunikaciju.

Celokupan program predavanja možete videti ovde.

Kome je namenjen Menadžment kolekcijia kostima i tekstila?

  • Profesionalcima u muzejima, arhivima, kolekcijama i galerijama koji redovno rade sa tekstilom i žele da unaprede veštine u ovoj oblasti
  • Studentima Muzeologije i čuvanja tekstila
  • Privatnim kolekcionarima
  • Volonterima i docentima
  • Profesionalcima u pozorištima koji rade sa kostimima i tekstilom, a koji žele da unaprede svoje veštine u ovoj oblasti
  • Svima koji su zainteresovani da razvijaju karijeru u oblasti menadžmenta kostima i tekstila

 

Sva predavanja odvijaju se onlajn u periodu od 9. januara do 16. juna 2017. Podeljena su u četiri celine i za svaku celinu možete se posebno prijaviti i pohađati ga. Cena jedne celine kursa iznosi 100 eura.  Detalji kursa nalaze se ovde, a prijaviti se možete ovde.

 

 

Tina Kresović

Magistrirala Ekonomiju i menadžment umetnosti i kutlurnih aktivnosti na Ca’ Foscari univerzitetu u Veneciji, a osnovne studije Čuvanja kulturnog nasleđa završila na Bolonjskom univerzitetu. Radi kao Regionalni marketing koordinator za fintek Digital Finance International.
Tina Kresović

Latest posts by Tina Kresović (see all)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Podeli