Obaveštavamo vas da od januara 2017. kreće još jedan program Fionn Zarubica-e pod nazivom Menadžment kolekcija za kostim i tekstil koji se ovoga puta održava u potpunosti onlajn.

Šta je Menadžment kolekcija kostima i tekstila?

To je prvi program ove vrste na međunarodnom nivou koji se specijalizuje u obuci menadžera zbirki za kostim i tekstil i koji koristi platformu za učenje onlajn. Ovaj vid nastave pruža interaktivno iskustvo u onlajn okruženju, pružajući mogućnost za umrežavanje, kulturne razmene i razmenu ideja između studenata i stručnjaka iz ove oblasti.

Kolekcije kostima i tekstila trenutno čine većinu materijalne kulturne baštine u institucijama širom sveta. Dok ostale kolekcije koriste benefite savremenih metoda u upravljanju zbirkama, kostim i tekstil imaju jedinstvene zahteve za čuvanje, upravljanje i organizaciju izložbi. Da biste postali kvalifikovan menadžer kolekcija kostima i tekstila potrebno vam je posebno usavršavanje u ovoj oblasti.

Nakon završetka četiri onlajn modula, učesnici će biti spremni da zadovolje rastuće potrebe obučenih profesionalaca za rad sa zbirkama kostima i tekstila u muzejima, arhivima, privatnim i korporativnim kolekcijama na svetskom nivou.

Obuku vodi Fionn Zarubica, stručnjak za menadžment zbirki kostima iz S.A.D.-a.  Šesnaesto-nedeljni program biće podeljen u četiri celine i obezbediće osnovnu i naprednu obuku u pogledu tehnika čuvanja i održivosti zbirki kostima i tekstila. Teme će obuhvatiti: preventivnu zaštitu, metode registracije i arhiviranja, sigurano rukovanje umetninama, pakovanje, skladištenje, transport, inventivno planiranje izložbi,  instalaciju i de-instalaciju, i komunikaciju.

Celokupan program predavanja možete videti ovde.

Kome je namenjen Menadžment kolekcijia kostima i tekstila?

  • Profesionalcima u muzejima, arhivima, kolekcijama i galerijama koji redovno rade sa tekstilom i žele da unaprede veštine u ovoj oblasti
  • Studentima Muzeologije i čuvanja tekstila
  • Privatnim kolekcionarima
  • Volonterima i docentima
  • Profesionalcima u pozorištima koji rade sa kostimima i tekstilom, a koji žele da unaprede svoje veštine u ovoj oblasti
  • Svima koji su zainteresovani da razvijaju karijeru u oblasti menadžmenta kostima i tekstila

 

Sva predavanja odvijaju se onlajn u periodu od 9. januara do 16. juna 2017. Podeljena su u četiri celine i za svaku celinu možete se posebno prijaviti i pohađati ga. Cena jedne celine kursa iznosi 100 eura.  Detalji kursa nalaze se ovde, a prijaviti se možete ovde.

 

 

Tina Kaplani
Tina Kaplani

Latest posts by Tina Kaplani (see all)

Podeli
Menadžment kolekcija za kostime i tekstil onlajn
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)