fbpx

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Svečano otvaranje nove stalne postavke

21.03.-13:00 - 15:00

nova-postavka-muzejirade

U četvrtak 21. marta 2019, u 13 sati, svečano će biti otvorena nova stalna postavka Narodnog muzeja Kruševac, čime će proces sveukupne rekonstrukcije muzeja, koji kontinuirano teče od 2011, biti priveden kraju.

Radovi na novoj stalnoj postavci finansirani su iz republičkog i gradskog budžeta, prvenstveno sredstvima dobijenim po konkursima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Kao plod višegodišnjeg rada stručnjaka ove muzejske ustanove, pred posetiocima će se konačno naći zaokružena postavka koja, kroz nekoliko celina, ilustruje višemilenijumski istorijski hod. Na dva sprata i više od 820 kvadratnih metara, u sasvim novom ruhu i sa mnoštvom eksponata sa kojima će se publika po prvi put susresti, nova postavka držaće se stare periodizacije – od prirodnjačkih eksponata i praistorije, preko antike i srednjeg veka, sve do savremenog doba. Vizuelno i narativno, publika će imati priliku da celovito sagleda i doživi kulturno-istorijske fenomene koji su oblikovali našu prošlost i sećanje.

Na dan svečanog otvaranja nove stalne postavke, 21. marta, muzej će raditi besplatno za sve posetioce.

Podeli

Details

Date:
21.03.
Time:
13:00 - 15:00
Event Category:
Website:
https://bit.ly/2EPqEpH

Venue

Narodni muzej Kruševac
Trg Destpota Stefana
Kruševac, 37000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+38137429172
Podeli