Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Simboli u afričkoj umetnosti – radionice za srednjoškolce

05.02.2018-10:00 - 09.02.2018-13:00

simboli-u-africkoj-umetnosti-MAU-muzejirade

U danima zimskog raspusta (od 5. do 9. februara) organizujemo kreativne radionice keramike i grafike za srednjoškolce. Program „Simboli u afričkoj umetnosti – kreativne radionice keramike i grafike” održaće se u prostorijama Muzeja afričke umetnosti u dve grupe:

I GRUPA, od 5. do 9. februara, od 10 do 13h – MINI-KURS KERAMIKE;

II GRUPA, od 5. do 9. februara, od 14 do 17h – MINI-KURS GRAFIKE.

Svaka grupa će u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u tročasovnim terminima (10-13h i 14-17h), uz uvodno predavanje o afričkim simbolima i kroz praktični rad ovladati grafičkim i keramičkim tehnikama izrade predmeta. Završni deo programa održaće se 10. februara kada će polaznici, uz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova.

Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održaće se 11. februara u 14 časova.

Radionice vode Milica Josimov, vajar, i Marija Miloš, kustos.

Radionice su besplatne. Prijavljivanje je obavezno, slanjem prijave na: africanmuseum@gmail.com sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrani kurs (kurs grafike ili kurs keramike).

Na mini-kursu keramike polaznici će upoznati tehnike izrade posuda od gline i načine ukrašavanja karakteristične za tradicionalne afričke kulture. U tradicionalnim afričkim domaćinstvima najviše su korišćene posude od gline, a često su imale dekorativne motive – u vidu listova, životinja, spirala i raznih geometrijskih oblika, izvedene urezima po površini posude.

Na mini-kursu grafike zainteresovani će se upoznati sa izradom afričkih simbola tehnikom linoreza, gde će, nakon finalnog otiskivanja uz pomoć grafičke prese na papiru i tkanini, dobiti originalan upotrebni predmet (torbe, majice…).

Symbols in African Art –
creative ceramics and graphics workshops for secondary school students

During the winter holidays, February 5-9, the Museum will be organizing creative ceramics and graphics workshops for secondary school students.

Podeli

Details

Start:
05.02.2018-10:00
End:
09.02.2018-13:00
Event Category:

Venue

Muzej afričke umetnosti
Andre Nikolića 14
Beograd, 11000 Serbia
+ Google Map
Phone:
011 2651654
Website:
http://www.museumofafricanart.org/
Podeli