fbpx

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Radionice: Dizajnaton: Napravi APP koji menja svet!

31.07.2018-11:00 - 14.08.2018-13:00

muzejirade_app

DIZAJNATON: „Napravi APP koji menja svet!“
Opis DIZAJNATONA
Da li je moguće napraviti interaktivne prototipe za neku aplikaciju koristeći samo dizajnerski alat, bez znanja kako se piše kod, angažovanja dizajnera i programera? Dobra vest je da može! „Napravi APP koji menja svet“ je Dizajnaton – dizajnerski maraton baš za početnike na kojoj ćemo kroz igru naučiti ne samo kako da osmislimo model naše prve aplikacije, već ćemo naučiti ponešto o svetu oko nas i kako možemo da ga unapredimo!
Napravi APP koji menja svet je dizajnerski maraton na kome deca uzrasta 9 do 13 godina uče da dizajniraju svoj prvi app koji treba da olakša život ljudima. Deca će rešavati izazov na temu „Hrana“. Dečji radovi biće predstavljeni na godišnjoj manifestaciji Global Children Designathon koja se ove godine održava 3. novembra sa temom „Život na Zemlji“.

Mesto održavanja radionica
Muzej nauke i tehnike, Dobračina 51
www.muzejnt.rs
Cena radionica
500 RSD *
U cenu je uračunat materijal za radionicu i obilazak muzejske postavke.

Prijave za radionicu
Potrebno je da popunite prijavu za radionicu ovde https://bit.ly/2sOwmlT
Kontakt 064 138 96 16 ili designathonserbia@gmail.com

Prijave za DIZAJNATON su otvorene do 8. jula
Šta će deca naučiti?
Naučiće da razmišljaju kreativno koristeći Designathon® metod i konstruktivno kroz digitalne alate, o edukativnoj funkciji mobilnih telefona, osnovnim principima dizajna interfejsa, zašto je važno da razmišljaju kroz pravljenje prototipa, kako da razumeju ozbiljne ekološke izazove kroz igru i kako da razumeju potrebe onih za koje dizajniraju rešenje.
Materijal na radionicama
Potrebno je da deca ponesu mobilni telefon (svoj ili od roditelja). Koristimo Designathon® radnu svesku, olovke u boji i post it notes. Digitalni alat za izradu prototipa je potrebno da deca daunlouduju na svoje telefone pre dolaska na radionicu. Informacije u vezi digitalnog alata, šaljemo na mejl roditelja.

Saglasnost
Potrebno je da roditelji pre početka radionice popune list o saglasnosti da fotografije i video koji nastane tokom radionica može da služi u promotivne svrhe Designathon® programa.
O nama
Školu za superheroje organizuje Edukativni centar Koba Yagi koji je posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece i zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. Od 2018. smo predstavnici Designathon Works edukativnog programa za Srbiju. Program se realizuje u više od 25 zemalja sveta i deo je ASHOKA mreže, kao i Re – Imagine learning mreže LEGO Fondacije. Designathon je inovativna metodologija koju je osmislio tim edukatora, društvenih preduzetnika i dizajnera iz Holandije sa željom da podstakne razvoj dece kao budućih pokretača promena i dizajnera rešenja za ekološke i društvene probleme. Više o nama možete videti ovde www.designathon.rs

Podeli

Details

Start:
31.07.2018-11:00
End:
14.08.2018-13:00
Event Category:
Website:
https://bit.ly/2sITQcE

Venue

Muzej nauke i tehnike
Dobračina 51
Beograd, 11000 Serbia
+ Google Map
Phone:
011 3037850
Website:
www.muzejnt.rs
Podeli