Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“NEDELJA U MAU”

11.03.-11:00 - 13:00

muzejirade_nedelja_u_mau

Program „Nedelja u MAU“ organizuje se u nedelju, 11. mаrta od 11:00 do 13:00 časova, i podrazumeva paralelne programe JAVNOG VOĐENJA (za odrasle) i RADIONICE ZA DECU (za uzrast 4-12 godina).

Radionica „Fantastične forme: maska naroda Baule“ upoznaje mlade sa maskom Kple Kple naroda Baule u Obali Slonovače. Ova maska pripada ceremoniji „goli“ koja je vrlo često zabavnog karaktera. Vođena stručnim timom, deca u društvu svojih vršnjaka, kroz film i priču, crtež, slikanje, kolaž i različite kombinovane tehnike stvaralaštva, imaju priliku da naprave svoju masku kple kple.

SIMBOLI MOĆI KOD NARODA ZAPADNE AFRIKE
Kroz ovo tematsko vođenje ćemo saznati nešto o zakonima, ritualima, аli i upotrebnim i ukrasnim predmetima, i pokušati da uvidimo na koje se sve načine ovi elementi vezuju u jednu celinu – u narod sa svojim specifičnim obeležjima, mitologijom i umetnošću. Otklonivši predrasude, pronaći ćemo brojne sličnosti i razlike između „naših“ i „njihovih“ društvenih sistema, a pre svega istaći sve one istinski nam istovetne nijanse svakodnevnog života, malih i velikih, moćnih i nemoćnih lјudi, na kom god prostoru, i u kom god vremenu se našli.
Vodi: Sofija Dakić, studentkinja sociologije (#Praktikum2017)

Podeli

Details

Date:
11.03.
Time:
11:00 - 13:00
Event Category:
Website:
http://bit.ly/2Gm0nPO

Venue

Muzej afričke umetnosti
Andre Nikolića 14
Beograd, 11000 Serbia
+ Google Map
Phone:
011 2651654
Website:
http://www.museumofafricanart.org/