Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Monodrama „Sumrak u bečkom haustoru“

19.06.2017-20:00 - 22:00

narodni_muzej_pancevo_muzejirade

Darko Markov, pisac, glumac, producent, čovek sa hiljadu interesovanja, u ponedeljak, 19. juna u 20 časova, gostovaće u Narodnom muzeju u Pančevu s monodramom „Sumrak u bečkom haustoru“.

Umetnik „vek“ provodi u prestonici Austrije. Krstari Bečom, u želji da prosvetli i protumači naše ljude u modernim kazamatima. Kad je roman „Sumrak u bečkom haustoru“, inače, naišao na izuzetan prijem čitalačke publike, postao malen za Darkovo nijansiranje u dijaspori, opredelio se da pretočeno na papiru, odigra u monodrami.

Eto ga zato i u Pančevu. Teško da se može u nekoliko rečenica prepričati delo koje se sprema da izvede, u Narodnom muzeju, u gradu na Tamišu. Ne zato što je reč o komplikovanom štivu, već što „oni“ Srbi, tamo, „daleko“ bolje shvataju suštinu autorovih reči. Poznat im je taj, bečki milje, a, nije teško prepoznati sami sebe.

„Socio drama i psihološki triler“ – tako bi najkraće Markov opisao svoje delo, koje predstavlja publici tokom osamdeset minuta trajanja ove monodrame. Svega tu ima, najviše gastarbajterskih muka, ali i bruka.

Da nije reč samo o podsmehu kojem izrugava zemljake, već ozbiljnoj analizi naših ljudi u dijaspori, neka posluži činjenica da je monodrama „Sumrak u bečkom haustoru“ prikazana i u prestižnom „Akcent teatru“, koji u glavnom gradu Austrije, važi za dom najboljih zbivanja, kad je reč o pozorišnoj umetnosti. Izvođena je mnogo puta, naravno, i u Srbiji, a do sada je videlo više od šest hiljada posetilaca.

Nadamo se da ćete uživati u ovoj smešno-gorko, istinitoj priči. Spremite se na osmeh, ali i na suze, jer, ovo je priča o nama. Predstava počinje u 20 sati. Ulaz besplatan.

O autoru:

Dragan Markov rođen je 1970. godine. Živi i radi na relaciji Beč – Pančevo. Autor je zbirki pesama “Plači i zri”, “Tama na nedrima reke”, “Pesme iz bečkog podruma”. Markov 2009. objavljuje svoje prvo prozno delo “Sumrak u bečkom haustoru”. Ta istinita, tragi-komična bečka priča postaje autorov zaštitni znak. Četiri godine kasnije, 2013. objavljuje drugi deo romana “Sumrak u bečkom haustoru 2 (baba Boska)”, koji je takođe adaptiran u pozorišni komad.

Podeli

Details

Date:
19.06.2017
Time:
20:00 - 22:00
Event Category:
Website:
http://bit.ly/2rvuexg

Venue

Narodni muzej Pančevo
Trg kralja Petra I 7
Pančevo, Serbia
+ Google Map
Phone:
013 342666
Website:
www.muzejpancevo.rs