Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kulturna staza Banatske vojne granice

28.02.-19:00 - 21:00

prezentacija-projekta-muzej-pancevo-muzejirade

U sredu 28. februara u 19 sati udruženje „Pagus“ u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo predstaviće projekat pod nazivom „Kulturna staza Banatske vojne granice”.
O istorijskim podacima i svakodnevnom životu u naseljima Banatske vojne granice govoriće Srđan Božović, viši kustos istoričar Narodnog muzeja Pančevo i Nikola Vlajić, etnolog konzervator, savetnik Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu.
Projekat je pokrenut sa idejom da obuhvati kulturno i predeono nasleđe i uspostavi edukativnu i turističku saradnju između institucija, malih privrednika i građana, u svrsi razvoja ruralnog predela i očuvanja lokalnog identiteta. Nakon istraživanja koja su počela 2013. godine, projekat je sa realizacijom krenuo početkom 2015. godine. Pred vama je rezultat završene prve faze koja obuhvata naselja Vojlovicu, Starčevo, Omoljicu, Ivanovo i Banatski Brestovac kao i njihovu okolinu. Nosilac projekta je Udruženje „Pagus” a glavni koordinatori mast. inž. Marko Ivošević i mast. diz. Jelena Košarić.

Podeli

Details

Date:
28.02.
Time:
19:00 - 21:00
Event Category:

Venue

Narodni muzej Pančevo
Trg kralja Petra I 7
Pančevo, Serbia
+ Google Map
Phone:
013 342666
Website:
www.muzejpancevo.rs